Please or Регистрация to create posts and topics.

Рецепти. Гострий соус зі смаженого перцю халапеньо

Рецепт домашнього гострого соусу зі смаженого червоного перцю халапеньо, часнику, помідорів і червоного винного оцту. Це один з найбільш чудових гострих соусів, які я коли-небудь робив.

Це дуже простий соус в луізіанському стилі з деякими змінами в складі.

Складові

  • 450 грам червоного перцю халапеньо
  • 1 нарізаний середній жовтий цибулю
  • 5 зубчиків часнику нарізати
  • 225 грам томатів
  • 70 мл червоного винного оцту
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • Солити за смаком

Інструкції

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Наріжте перець халапеньо уздовж навпіл і видаліть стебла. Викладіть їх на злегка змащений маслом деко і запікайте 20-25 хвилин.
  2. Зніміть з вогню і накрийте фольгою або рушником, щоб вони могли запариться. Після зніміть шкірку (шкірку можна залишити, вона дасть додаткову текстуру соусу).
  3. Покладіть перець в кухонний комбайн.
  4. Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні і додайте нарізану цибулю і часник з невеликою кількістю оливкової олії. Смажте близько 5 хвилин, щоб він став м'якшим.
  5. Додайте всі інші інгредієнти і потримайте на вогні ще кілька хвилин, після пересипте все в кухонний комбайн до перцю.
  6. Перебити соус до однорідної маси.
  7. Додайте сіль за смаком.
  8. Розлийте по банках, дайте соусу охолонути.

 

Примітка:

Ви можете регулювати консистенцію соусу, якщо вам здасться, що соус в блендері виглядає занадто густим, просто додайте оцет або трохи води, додавайте потроху до необхідного стану.
Цей соус може використовуватися як соус для приготування страв, маринад, так і як самостійний соус до вже готових страв.

Ви можете замінити халапеньо на інші перці, не бійтеся експериментувати.

Додайте кілька сушених перчинок екстра хотів, щоб підняти рівень пекучості на рівень вище.