Please or Регистрация to create posts and topics.

Гострий барбекю маринад для курки

Гострий барбекю маринад для курки

Цей пряний курячий маринад для барбекю дозволить вам приготувати дуже ніжну і соковиту курку на грилі, і само собою ви зможете зробити її настільки гострою, наскільки побажаєте.

Багато хто вважає курку не найкращим вибором для гриля, вона може виходити сухуватою, але за допомогою цього маринаду ситуацію досить легко виправити.

Маринування курки перед приготуванням на грилі — спосіб зробити курку соковитою, ніжною й ароматною.

Це досить простий спосіб приготування маринаду, але він ніколи не підведе вас, курка вийде приємно гострою.

Варто розуміти, що у всіх поняття гострого дуже відрізняється, цей рецепт досить легко міняти та вибрати той рівень гостроти, який підійде саме вам.

До складу спецій входять базилік, паприка, цибуля, часник, сіль і перець, і для додання справжньою гостроти примарний перець.

Якщо примарні перці занадто гострі для вас, ви можете прибрати їх. Спробуйте використовувати порошок кайєнского перцю в якості альтернативи. Для створення більш легкої версії збільште кількість паприки замість примарного або кайєнского перців.

Також ви зможете і збільшити гостроту маринаду, додайте більше примарного перцю або замініть на перці гостріше.

Маринад складається з оливкової олії, оцту, вустерширського соусу і гострого соусу хабанеро, а також сушених приправ, які змішуються разом.

Ви можете відходити від рецепта, збільшити або зменшити кількість рідини й спецій, для досягнення бажаного рівня гостроти та консистенції соусу. Додайте трохи більше масла ніж зазначено в рецепті, ви отримаєте більш соковиту курку, зменште і вона буде сухішою.

Ви також можете додати сік лайму чи лимона, щоб додати цитрусові ноти вашому м'ясу.

Також можливо додати:

коричневий цукор (для легкого солодкого смаку)

Соєвий соус і / або бальзамічний оцет.

А тепер приготування самого маринаду.

Тут починається найскладніше, друзі мої. Додайте все в середню миску і збийте! Ось воно! Маринад готовий!

Легко, правда? Тепер залишилося тільки додати курку в маринад, для зручності рекомендуємо використовувати зіп-пакети. Поставте в холодильник на 8 годин.

Ви отримаєте ще більше аромату, якщо дозволите курці маринуватися протягом ночі. Це дає маринаду більше часу, щоб проникнути в курку.

Ви можете використовувати цей маринад для будь-якої частини курки, з кісткою або для м'яса без кістки.

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНО ВИКОРИСТОВУВАТИ МАРИНАД?

Є кілька основних причин використання маринаду.

Маринад, по суті, є розсолом. Розсіл відкриває клітинні стінки м'яса, дозволяючи більшій кількості води зі спеціями проникати і залишатися в них під час приготування. Це дає більш соковиту курку і більше смаку.

ЧИ МОЖНО ВИКОРИСТОВУВАТИ ЦЕЙ МАРИНАД НЕ ДЛЯ КУРКИ?

Звичайно! Цей пряний маринад також відмінно підходить для свинини, риби або креветок.

МАРИНУВАТИ ЦІЛУ НІЧ, ДЛЯ ЧОГО?

При маринуванні м'яса протягом ночі (маринувати можна і впродовж 24 годин, що піде тільки на користь), ви отримуєте максимальне насичення м'яса маринадом, що допоможе розкрити весь смак і надати м'ясу соковитість.

Однак, якщо у вас немає можливості маринувати м'ясо всю ніч, ви все одно отримаєте хороший смак і гостроту (мінімальний час маринування 1,5 години), для такого експрес маринування поріжте курку на маленькі шматочки.

Інгредієнти:

  • ½ склянки оливкової олії
  • ¼ склянка оцту (винний, яблучний або ж солодовий, що буде ідеальним варіантом)
  • 3 столових ложки вустерширського соусу
  • 2 столові ложки соусу хабанеро (можна використовувати будь-який готовий або ж самостійно приготований, легко приготувати з сушених перців)
  • 1 столова ложка сушеного базиліку
  • 1 столова ложка порошку примарного перцю
  • 1 столова ложка копченої паприки
  • 1 столова ложка порошку цибулі
  • 1 столова ложка часникового порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю
    Маринад на 1,5 кілограма курки

Інструкції:

  1. Добре перемішайте всі інгредієнти.
  2. Додайте маринад до курки, маринують в зіп-пакеті або великій мисці запечатаній харчовою плівкою, що не менше 8 годин.

 

Не бійтеся доповнювати цей рецепт, змінювати його, діліться своїми результатами та вашими варіантами рецептів.